Ronit komt uit een arm gezin en woont met zijn ouders, zus en broertje in een klein eenkamerhuis in het Khunti-district. Hij gaat vaak naar de kleuterschool in zijn dorp. Zijn lievelingsspel is verstoppertje en dat speelt hij vaak met zijn vrienden bij zijn huis. Ook houdt hij ervan om met zijn vader te gaan fietsen en de grote gebouwen in de stad te zien. Het lievelingseten van Ronit is kip met rijst en later wil hij graag politieagent worden.

Hoe ziet het leven van Ronit eruit?
De vader van Ronit is dagloner en zijn moeder is huisvrouw. Ze hebben geen eigen stuk land en werken daarom op het land van anderen om inkomen te verdienen. Dat zorgt ervoor dat hun werk niet regelmatig is en soms hebben ze niet voldoende eten voor hun kinderen. In het dorp waarin ze wonen is er geen schoon drinkwater en er zijn geen sanitaire voorzieningen. Daardoor raken veel kinderen ziek. Ook zijn er geen goede wegen en tijdens het regenseizoen wordt alles modderig. Dan kunnen de kinderen niet naar school. In het dorp is geen elektriciteit en daardoor kunnen kinderen in de avonden geen huiswerk maken. Bij een medisch noodgeval moet het gezin van Ronit lang reizen om een dorpsdokter te zien, want er is geen medische kliniek in de buurt. De ouders van Ronit hebben veel moeite om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien.

 

Hoe helpt Stichting Kyanno ?
Als een christelijke organisatie willen wij een bijdrage leveren aan een eerlijkere wereld en vinden wij het heel belangrijk dat de hulp die wij bieden aan Nicolas, Sam en Ronit een christelijke signatuur heeft. De ouder "vindt het heel belangrijk dat er hulp wordt geboden vanuit christelijke normen en waarden".

Om het sponsorprogramma te kunnen monitoren in Kalimantan, Haïti en India werkt Stichting Kyanno samen met lokale stichtingen. De sponsorprogramma’s zijn gericht op zelfredzaamheid gecombineerd met een visie voor de langere termijn. Wij kijken naar het totaalplaatje zodat wij de mensen die wij nu helpen uiteindelijk kunnen loslaten. En dat de gemeenschap zichzelf in de toekomst kan redden en niet afhankelijk blijft van sponsorgeld. Dat vinden wij heel belangrijk. Bedankt aan onze sponsoren.  Wij hopen in te toekomst meer sponsor kinderen te kunnen bijstaan.

Rijkdom
De grootse rijkdom ligt namelijk in het kennen van God. Jezus zegt niet voor niets: ‘Laat de kinderen tot mij komen’. Dat komt omdat zij de toekomst zijn. Daarom steunt Stichting Kyanno, Nicolas  Sam en Ronit. Wij hopen dat wat krom is in deze wereld dan toch een stukje rechter wordt.