Structurele veranderingen in Zuid Afrika

In Zuid-Afrika gebeurt iets heel bijzonders.

Stichting Kyanno is er van overtuigd  net als Nelson Mandela dat er een groeide beweging gaat ontstaan in Zuid Afrika,
dat van onderaf structurele verandering gaat brengen.

Op dit moment hebben ruim 2.200 indrukwekkende lokale vrouwen besloten om de strijd  aan te gaan, tegen de extreme armoede  waar vooral kinderen de dupe van worden en staan op voor de miljoenen kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika die geen antwoord krijgen op hun vragen.
Kinderen die vaak helemaal geen eten hebben. Maar ook geen bed om in te slapen, geen medische zorg als ze ziek zijn, geen toegang tot scholing. Geen moeder die hun vragen kan beantwoorden. Beelden van mensen met honger in Afrika, we kennen ze allemaal. Er is jaren ontwikkelingshulp gegeven aan het continent en de economieën groeien het snelst in Afrika. Waarom is armoede er dan toch zo hardnekkig? Eigenlijk is de vraag waarom er armoede in Afrika is extra schrijnend. Want het continent heeft veel potentie, al was het alleen maar vanwege de vele grondstoffen en de voornamelijk jonge bevolking. Van vergrijzing merk je weinig in Afrika. 
De focus van Stichting kyanno v. kinderen met een toekomst, is in 2022 mee te willen doen aan de strijd tegen deze extreme armoede in Zuid-Afrika.