Steun ons met uw donatie.

SKVKMET » Helpt u mee? » Sponsor Ronit uit India

Doe jij ook mee aan mede sponsoren van Ronit?
Met dit bedrag willen wij meer kinderen/gezinnen  helpen uit NOOD!

Ronit 5 jaar uit India. Gesponsord door Stichting Kyanno
11-11-2021

Ronit komt uit een arm gezin en woont met zijn ouders, zus en broertje in een klein eenkamerhuis in het Khunti-district. Hij gaat vaak naar de kleuterschool in zijn dorp. Zijn lievelingsspel is verstoppertje en dat speelt hij vaak met zijn vrienden bij zijn huis. Ook houdt hij ervan om met zijn vader te gaan fietsen en de grote gebouwen in de stad te zien. Het lievelingseten van Ronit is kip met rijst en later wil hij graag politieagent worden.

Hoe ziet het leven van Ronit eruit?
De vader van Ronit is dagloner en zijn moeder is huisvrouw. Ze hebben geen eigen stuk land en werken daarom op het land van anderen om inkomen te verdienen. Dat zorgt ervoor dat hun werk niet regelmatig is en soms hebben ze niet voldoende eten voor hun kinderen. In het dorp waarin ze wonen is er geen schoon drinkwater en er zijn geen sanitaire voorzieningen. Daardoor raken veel kinderen ziek. Ook zijn er geen goede wegen en tijdens het regenseizoen wordt alles modderig. Dan kunnen de kinderen niet naar school. In het dorp is geen elektriciteit en daardoor kunnen kinderen in de avonden geen huiswerk maken. Bij een medisch noodgeval moet het gezin van Ronit lang reizen om een dorpsdokter te zien, want er is geen medische kliniek in de buurt. De ouders van Ronit hebben veel moeite om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien.
Help kinderen zoals Ronit!

Veel kinderen hebben geen veilig thuis in een liefdevolle familie, terwijl juist dát de enige goede basis is voor de ontwikkeling van een kind. Word medesponsor en help een kind als Ronit.

Betalen via machtiging